VI Discussie: moet Wout Weghorst in de basis beginnen tegen Engeland?

Reacties

Wout Weghorst was zaterdag als invaller andermaal belangrijk voor het Nederlands elftal. Omdat topscorer Memphis Depay opnieuw niet zijn beste wedstrijd speelde, is er extra voer gegeven aan de discussie of het tijd is voor een wissel in de voorhoede. 

VI Discussie: moet Wout Weghorst in de basis beginnen tegen Engeland?
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Engeland
Engeland

De dertigjarige Memphis is onder bondscoach Ronald Koeman de onomstreden eerste spits van het Nederlands elftal en begon dit EK dan ook bij alle vijf de wedstrijden tot dusver in de basis. De teller staat op één doelpunt, tegen Oostenrijk, en één assist. Zaterdag was Memphis de aangever bij de gelijkmaker van Stefan de Vrij tegen Turkije.

Naast deze beslissende voorzet kwam Memphis weer niet veel in het spel voor. De aanvaller heeft dit toernooi nog niet weten te overtuigen en ligt daardoor onder een vergrootglas. Het Laatste Nieuws vergeleek Memphis zaterdag nog met Cristiano Ronaldo. Normaal gesproken is dat een groot compliment, maar zo was dat deze keer niet bedoeld. 'De hand boven het hoofd gehouden door de bondscoach', stelde de Belgische krant.

Net als tegen Oostenrijk bleek Weghorst tegen Turkije de troefkaart die Nederland nodig had om de wedstrijd te kunnen kantelen. De hongerige aanvaller brengt met zijn invalbeurten iets extra's. Zaterdagavond kreeg hij, natuurlijk, de vraag of hij dit ook als basisspeler zou kunnen brengen. 'Dat kan ik zeker', glimlachte Weghorst, die dit EK bij alle wedstrijden nog inviel.

Vraag is of Weghorst voor de wedstrijd van woensdag, in de halve finale tegen Engeland, kans maakt op een basisplaats. Oud-internationals Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk maakten zich daar zaterdag bij de NOS in ieder geval wel sterk voor. 'Met Memphis als nummer negen heb je een lopende nummer tien nodig en dat is Xavi niet', zei laatstgenoemde.

Van der Vaart kon zich vinden in de lezing van zijn collega. 'Elke voorzet is opeens gevaarlijk met Weghorst, omdat er iemand staat.' Op de vraag of Weghorst dus in de basis moet staan in de halve finale tegen Engeland, reageerden de analytici met een lach positief. Van der Vaart: 'Ja, Wout moet in de spits. Wie had dat gedacht dat we dat zouden zeggen?'

Is het tijd voor een basisplaats voor Wout Weghorst? Stem in de poll en discussieer in de reacties.

Poll Moet Wout Weghorst woensdag in de basis beginnen?
  • Ja, en Memphis dan op een andere positie
  • Ja, en Memphis dan op de bank
  • Nee
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.