VI Discussie: wie moet dit jaar de Gouden Bal winnen?

Reacties

Nu het EK en de strijd om de Copa América erop zitten, is het tijd om de rekening voor de Gouden Bal op te maken. In deze regel blijken deze toernooien, net als de Champions League, vaak doorslaggevend voor de winnaar van 's werelds meest prestigieuze individuele trofee in het voetbal.

VI Discussie: wie moet dit jaar de Gouden Bal winnen?
© Pro Shots

En dat is logisch, want de periode waarnaar wordt gekeken eindigt al bijna. Voor de Gouden Bal 2024 tellen namelijk alle prestaties tussen 1 augustus 2023 en 31 juli 2024 mee. De wedstrijden in het voorgeborchte van de Europese toernooien alsmede die in de voorbereiding zullen niet meer het verschil gaan maken.

Een gedoodverfde Gouden Bal-winnaar is er niet. Champions League-smaakmaker Vinícius Júnior kon Brazilië niet aan succes op de Copa América helpen. Jude Bellingham steeg niet tot grote hoogtes op het EK en hetzelfde gold voor Kylian Mbappé. Verdient Rodri, uitgeroepen tot beste speler van het EK, de prijs? In de regel zijn het toch de aanvallers die de meeste stemmen in de wacht slepen. Daarbij bleef Manchester City steken in de kwartfinale van de Champions League.

Vorig jaar ging de trofee, toch wat verrassend, voor de achtste keer naar Lionel Messi. De 37-jarige Argentijn heeft nu een beter jaar achter de rug dan vorig jaar, met sterke prestaties in de Major League Soccer en de Copa-winst. En gooit tienerster Lamine Yamal hoge ogen in de verkiezing?

De uitreiking van de Gouden Bal is op 28 oktober in het Théâtre du Châtelet te Parijs.

Stem mee in onze poll en discussieer mee in de comments.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.