VI Flashback: Van der Vaart, Bale en Modric kansloos tegen Real Madrid

Reacties

Het topaffiche van deze Champions League-speelronde is dat tussen Real Madrid en Tottenham Hotspur. De ploeg uit Londen heeft zich de afgelopen jaren opgeworpen tot absolute topploeg in de Premier League en wil zich nu bewijzen tegenover titelhouder Real Madrid, dat zeven seizoenen geleden nog veel te sterk was voor de Spurs.

VI Flashback: Van der Vaart, Bale en Modric kansloos tegen Real Madrid

De ploegen treffen elkaar begin april 2011 in de kwartfinale van de Champions League. Madrid heeft dan een aantal zware jaren gekend in het Europese hoofdtoernooi en hoopt voor het eerst sinds 2003 weer eens een keer de halve finale te bereiken.

Tottenham debuteert dit seizoen in de Champions League en verrast vriend en vijand met een plek in de kwartfinale. Nadat het de poulefase overleefde met daarin Internazionale, Werder Bremen en FC Twente, weet het in de achtste finale AC Milan (0-0 en 1-0) uit te schakelen. Opvallend gezicht in de ploeg is ene Gareth Bale, die in de groepsfase opzien baarde met een fantastische hattrick tegen Internazionale. 

Opstelling Spurs tegen Real Madrid in 2011: Gomes, Assou-Ekotto, Corluka ('80 Bassong), Gallas, Bale, Sandro, Van der Vaart ('46 Defoe), Dawson, Jenas, Crouch, Modric

Onder aanvoering van Rafael van der Vaart wil Tottenham stunten tegen De Koninklijke. 'Zij hebben een goed team, maar wij ook', zei Spurs-manager Harry Redknapp vooraf. Hij had dan ook vertrouwen in een goede afloop, maar zag het al snel misgaan. In de derde minuut scoort Emmanuel Adebayor al de 1-0 voor Real en in de veertiende minuut krijgt tot overmaat van ramp voor de Londense formatie Peter Crouch rood.

Van der Vaart wordt daardoor in de rust om tactische redenen gewisseld, maar het sorteert geen effect. De Spaanse topploeg loopt over de Engelsen heen en komt door de tweede goal van Adebayor, een heerlijk doelpunt van Angel di Maria en een late goal van Cristiano Ronaldo gemakkelijk tot een 4-0 overwinning. Ook een week later in de return blijkt Madrid een maatje te groot en wint het met 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zes jaar later baalt Rafael van der Vaart nog steeds van die wedstrijd. 'Het draaide allemaal om die rode kaart', zo blikt hij terug in de Daily Mail. 'We hadden echt iets bijzonders dat jaar. We waren zo goed bezig, dat het extra moeilijk was om zo'n nederlaag te slikken. We hadden vier of vijf spelers in de ploeg waarvoor je echt naar het stadion kwam. Tegenwoordig kom je voor het hele team.'

Een jaar later vertrok Luka Modric naar Real Madrid en in 2013 ging ook Gareth Bale richting de Spaanse hoofdstad. De smaakmakers van nu heten Harry Kane, Dele Alli en Christian Eriksen. Voor de Spurs-fans is het te hopen dat er na vanavond niet weer een exodus richting Spanje gaat plaatsvinden. (Hidde Zwiers)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.