Vier VAR-protesten in dertig minuten: competitieduel in Noorwegen gestaakt

Reacties

De competitiewedstrijd tussen Rosenborg BK en Lillestrøm SK in de Noorse Eliteserien heeft zondag maar een halfuur geduurd. Na vier verschillende VAR-protesten van de toeschouwers in het stadion besloot scheidsrechter Rohit Saggi om niet meer verder te voetballen.

Vier VAR-protesten in dertig minuten: competitieduel in Noorwegen gestaakt
© Screenshot TV2
Rosenborg BK
Rosenborg BK
4 - 0
Lillestrøm SK
Lillestrøm SK

De VAR wordt sinds vorig jaar gebruikt in Noorwegen, maar heeft (net als in veel andere landen, overigens) behoorlijk wat tegenstanders. Zondag kwam dat weer eens aan het licht, toen fans van Rosenborg én Lillestrøm hun afkeer tegen het hulpmiddel duidelijk lieten blijken. In de eerste dertig minuten van de competitiewedstrijd waren er al vier protestacties geweest.

Bij de laatste actie, waarbij de fans rookbommen, tennisballen en viskoekjes (!) het veld opgooiden, vond Saggi het mooi geweest en stuurde hij beide ploegen naar de kleedkamer. 'Dit is waardeloos. We willen gewoon graag voetballen', zei Rosenborg-manager Alfred Johansson in een eerste reactie tegenover TV 2.

Peder Mørtvedt was de commentator bij het duel. 'De protesten zullen door deze staking niet minder gaan worden', voorspelde hij alvast.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.