Villa: 'Ik sta te popelen en wil zo snel mogelijk beginnen'

David Villa kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging bij Atlético Madrid. De aanvaller is toe aan een nieuwe stap in zijn carrière en is zijn oude werkgever Barcelona erkentelijk voor de medewerking van diens 'aanstaande' overgang naar de hoofdstad. De deal is op enkele formaliteiten na rond.

Villa: 'Ik sta te popelen en wil zo snel mogelijk beginnen'

'Ik ben erg opgewonden en blij met mijn nieuwe fase bij Atlético', zegt Villa tegenover de Spaanse media. 'Met name de verregaande belangstelling die Madrid in mij toonde heeft me erg goed gedaan. Ik sta te popelen en wil zo snel mogelijk beginnen aan dit nieuwe avontuur.'

'Een van de voornaamste redenen om naar Madrid te gaan is Diego Simeone', legt de 31-jarige aanvaller uit. 'De trainer heeft veel vertrouwen in mij. Ik wil dat vertrouwen graag terugbetalen met goede prestaties. Ik hoop deze ploeg, die de laatste jaren veel bereikt heeft, verder te helpen.'

Ook voor zijn broodheer van de laatste drie jaar heeft de international van Spanje lovende woorden. 'Ik ben dankbaar dat ik drie jaar voor Barcelona heb mogen spelen. Ik heb vanaf het eerste moment genoten en ik ben blij met de kansen die de club mij heeft gegeven', aldus Villa (op foto onder met Lionel Messi). In Vicente Calderón moet Villa de opvolger worden van Radamel Falcao. De Colombiaanse spits was afgelopen twee seizoenen goed voor 52 treffers, hetgeen hem een overgang voor zestig miljoen opleverde naar AS Monaco.

Barcelona laat Villa vertrekken voor slechts 5,1 miljoen euro, al kan de Catalaanse club bij een eventuele doorverkoop vijftig procent van de transfersom tegemoet zien. In 2010 werd nog veertig miljoen euro betaald om hem weg te halen bij Valencia.

Villa speelde de afgelopen drie seizoenen 77 competitieduels namens de Catalaanse grootmacht, waarin hij 33 keer trefzeker was. Met Barcelona won Villa onder meer twee landstitels, de Champions League en de wereldbeker voor clubteams.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen