Vitesse krijgt uitstel 'vanwege positieve ontwikkelingen'

Reacties

Vitesse heeft uitstel gekregen om aan de eisen van de licentiecommissie te voldoen. Die krijgt de club, laat de beroepscommissie weten, vanwege 'de positieve ontwikkelingen binnen de club in de afgelopen periode'.

Vitesse krijgt uitstel 'vanwege positieve ontwikkelingen'

Vitesse ging in beroep tegen het besluit om de licentie per afgelopen dinsdag in te trekken en kreeg afgelopen woensdag de kans om dat toe te lichten in een hoorzitting.

'Om een licentie te krijgen moet Vitesse beschikken over een bank, een accountant en daarnaast moet een sluitende begroting worden voorgelegd', schrijft de beroepscommissie nu. 'Aan deze drie eisen, in een eerder stadium al opgelegd door de licentiecommissie, voldoet de club nog niet. De beroepscommissie streeft ernaar om uiterlijk op 22 juli een besluit te nemen.'

Een positieve ontwikkeling in Arnhem was het akkoord tussen de Amerikaan Coley Parry en multimiljonair Guus Franke, afkomstig uit de regio. Hij nam de schulden van Vitesse aan Parry op zich en kwam tot overeenstemming met de club over de overname van aandelen. Daardoor zijn de acute financiële problemen verdwenen. Vitesse heeft wel een proflicentie nodig om faillissement uiteindelijk af te wenden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.