Vliegende start Slot: wervelwind Liverpool zorgt voor aanvallend record

Arne Slot is voortvarend aan zijn tijdperk in de Premier League begonnen. Tijdens zijn debuut als manager won Liverpool soeverein van Ipswich Town (0-2). Daarnaast greep de oefenmeester direct een mooi record.

Ipswich Town
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Tijdens de rust was Slot nog helemaal niet tevreden, gaf hij achteraf aan. Liverpool kwam niet door de muur van Ipswich heen, waarna de manager ingreep. In de tweede helft wervelden The Reds. Doelpunten van Diogo Jota en Mohamed Salah maakten het verschil.

Vooral de grote overmacht van Liverpool was opmerkelijk. En dat wezen ook de statistieken uit. Liverpool had vijftig touches in het zestienmetergebied van Ipswich. Dat dat uniek is, kon Opta dinsdag onderstrepen.

Nooit kreeg een manager het tijdens zijn Premier League-debuut voor elkaar dat zijn ploeg zo vaak een balcontact had in het zestienmetergebied van een tegenstander. Althans, niet sinds de statistieken vanaf medio 2008 secuur zijn bijgehouden. Daarmee bewijst Slot zijn aanvalsdrang in de grootste competitie ter wereld.