Volgende mogelijke Europese tegenstanders van Ajax zijn bekend

Reacties

Mocht Ajax de derde voorronde in de Europa League tegen Panathinaikos goed doorkomen, dan wacht in de play-offs een ontmoeting met de verliezer van de wedstrijd tussen Jagiellonia Bialystok uit Polen en FK Bodø/Glimt uit Noorwegen. Bij een nederlaag tegen Panathinaikos volgt een clash met RC Lens in de Conference League.

Volgende mogelijke Europese tegenstanders van Ajax zijn bekend
© Pro Shots

Ajax en Panathinaikos waren maandag bij de loting voor de play-offs in de Europa League ingedeeld in Groep 1 en behoorden tot de seeded clubs. Dat betekende dat de winnaar van de tweestrijd Anderlecht en de winnaars van Qarabag-Ludogorets en Partizan Belgrado-Luzano zou ontlopen.

Als Ajax over twee wedstrijden te sterk blijkt voor Panathinaikos, dan wacht in de play-offs op weg naar het hoofdtoernooi een dubbele clash met de verliezer van Jagiellonia Bialystok-FK Bodø/Glimt (in derde voorronde Champions League).

De Noren waren vorig seizoen nog de tegenstander in de 1/16 finale van de Conference League. Toen werd het 2-2 in Amsterdam en won Ajax met 1-2 in Noorwegen. Jagiellonia Bialystok werd vorig seizoen kampioen van Polen.

De play-offs staan gepland voor 22 augustus en 29 augustus. Mocht Ajax er niet in slagen Panathinaikos te verslaan, dan dalen de Amsterdammers af naar de play-offs voor de Conference League.

Bij de Conference League-loting was Ajax geen seeded club en dat resulteerde in een zware mogelijke tegenstander: RC Lens. De Franse club was vorig seizoen nog tegenstander van PSV in de groepsfase van de Champions League. Lens werd zevende in de Ligue 1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.