Voormalig Chelsea-spits legt uit waarom Ronaldo nog niet wil stoppen

Reacties

We zien Cristiano Ronaldo (39) niet meer terug op een EK, maar volgens oud-aanvaller Adrian Mutu zal de Portugees zijn pensioen voorlopig nog even uitstellen. De Roemeen ging voor het EK bij Ronaldo op bezoek in Saoedi-Arabië.

Voormalig Chelsea-spits legt uit waarom Ronaldo nog niet wil stoppen
© Pro Shots

Ronaldo hoopte met Portugal nog een keer hoge ogen te kunnen gooien op een EK, maar Frankrijk bleek in de kwartfinale na penalty's te sterk. De 212-voudig international liet al weten dat hij zijn laatste duel op een EK was, maar heeft zich nog niet uitgesproken over het verdere verloop van zijn carrière.

Voormalig Roemeens international Mutu, die gedurende zijn carrière uitkwam voor onder andere Chelsea en Juventus, stelt dat Ronaldo nog lang niet klaar is en een duidelijke wens heeft voordat hij definitief zijn voetbalschoenen opbergt.

'De belangrijkste motivatie van Cristiano om nog door te gaan is dat hij samen met zijn zoon een officiële wedstrijd wil spelen. Daarom blijft hij doorgaan', zei Mutu in gesprek met het Roemeense iAM SPORT. 'Bij Al Nassr is dat mogelijk. Als Cristiano nog bij Real Madrid onder contract had gestaan, was dat natuurlijk veel moeilijker geweest.'

De zoon van Ronaldo, Cristiano jr., is op dit moment veertien jaar en speelt in de jeugd van Al Nassr. Zijn vader heeft nog een verbintenis tot medio 2025 bij de Saoedische club. Cristiano jr. speelde eerder al bij  jeugdteams van Real Madrid en Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.