Voormalig Italiaans international Zola deelt speciale anekdote over Maradona

Reacties

Voormalig Italiaans international Gianfranco Zola denkt nog altijd met een brede glimlach terug aan zijn gezamenlijke periode met Diego Maradona bij Napoli. Dat liet de oud-aanvaller van onder andere Napoli, Parma en Chelsea weten bij Festival dello Sport in Trento, georganiseerd door La Gazzetta dello Sport.

Voormalig Italiaans international Zola deelt speciale anekdote over Maradona
© Pro Shots

De inmiddels 58-jarige Zola was een van de genodigden op het festival, waar ook onder anderen Antonio Conte, Leonardo Bonucci en Ajax-trainer Francesco Farioli aanwezig waren. De 35-voudig international van Italië haalde herinneringen op aan zijn actieve carrière en deelde al lachend een memorabel gesprek met Maradona.

Zola kwam de illustere Argentijn tegen als teamgenoot bij Napoli. De Italiaan, die in de zomer van 1989 in Napels arriveerde, werd samen met Maradona kampioen van Italië. 'Diego en ik waren heel verschillende types, al was hij privé veel nederiger en relaxter dan in het openbaar', zei Zola.

'Het eerste wat Diego zei toen hij mij zag was: "Eindelijk hebben ze iemand vastgelegd die kleiner is dan ik!" Maar Diego was alleen maar langer omdat zijn haar hoger stond...' vertelde de 1.68 meter lange Zola, die na zijn spelerscarrière nog manager was bij West Ham United en Watford en in het seizoen 2018/19 assistent was van Maurizio Sarri bij Chelsea. Bij die club speelde Zola tussen 1996 en 2003 229 officiële wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.