Voormalig rechtsback Fortuna tweede versterking voor Willem II

Reacties

Mickaël Tirpan keert na twee jaar terug in de Eredivisie. De voormalig speler van Fortuna Sittard heeft getekend voor twee jaar getekend bij Willem II, dat de dertigjarige rechtsback overneemt van Lierse Kempenzonen.

Voormalig rechtsback Fortuna tweede versterking voor Willem II
© Pro Shots

Tirpan speelde al anderhalf jaar in Nederland voor Fortuna, waar hij na een incident op de training uiteindelijk vertrok. De in Brussel geboren Turk tekende in de zomer van 2022 naar Kasimpasa, om via Samsunspor uiteindelijk op het tweede niveau in België te belanden bij Lierse. Hij is blij om nu terug in de Eredivisie te zijn. 'Weer spelen op het hoogste niveau in Nederland is altijd een ambitie van mij geweest en daarom ben ik blij met de stap naar Willem II', zegt Tirpan dinsdagmiddag op de clubwebsite van de promovendus.

Bij SC Lokeren speelde Tirpan in het seizoen 2018/19 al onder Peter Maes, de huidige trainer van Willem II. 'Ik kijk ernaar uit om weer te spelen onder Peter. Zowel de persoon als de trainer past goed bij mij. Na zijn telefoontje en de gesprekken met de technisch directeur (Tom Caluwé, red.) was ik gelijk overtuigd. Hij eist het maximale van zijn spelers. Zijn mentaliteit en werkwijze zijn precies wat ik nodig heb in deze fase van mijn carrière', aldus Tirpan, die na doelman Thomas Didillon de tweede versterking is voor Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer M. Tirpan
Meer over M. Tirpan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.