Waarom Kaplan ontbrak in de selectie van Ajax tegen Heerenveen

Reacties

Ahmetcan Kaplan komt maandagavond met Jong Ajax in actie tegen de beloften van PSV. De Turkse verdediger zat niet in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers tegen SC Heerenveen, met als doel om uiteindelijk fitter te worden.

Waarom Kaplan ontbrak in de selectie van Ajax tegen Heerenveen
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

'Je weet dat ik geobsedeerd ben door de fysieke kant van het voetbal, om daar goed aan te werken', zei trainer Francesco Farioli tijdens de persconferentie. 'Ahmetcan speelde twee weken geleden zestig minuten en het was moeilijk voor hem om daaroverheen te komen. Natuurlijk hadden we vandaag een extra speler kunnen gebruiken, maar ik had gisteren een goed gesprek met hem.'

In dat onderonsje werd de optie besproken om met Jong Ajax mee te doen, zodat hij ritme kan opdoen. 'Op die manier kan hij zich het beste voorbereiden op speeltijd in de hoofdmacht. En dan niet om dertig à veertig minuten te voetballen. We moeten investeren in de fitheid om dat in ons voordeel te kunnen gebruiken. Ahmetcan is zich ook bewust van die situatie. Hij kwam terug van het EK, had een lange zomer met amper trainingen en geen minuten op het EK.'

Bergwijn
Ook over Steven Bergwijn kwam een positieve fitheidsupdate. De buitenspeler sluit komende dinsdag, nadat de selectie van Ajax een vrije dag heeft genoten, weer aan bij de teamtraining van de Amsterdammers. 'Als dat goed gaat en we hebben positieve gevoelens, kan hij een onderdeel zijn van de wedstrijdselectie tegen Panathinaikos', aldus Farioli.

De Eredivisie-start van Ajax

Ajax is de Eredivisie begonnen met een zuinige zege op SC Heerenveen. Op VI PRO lees je alles over de ontwikkelingen in Amsterdam.

De Italiaanse methode van Francesco Farioli.
Pieter Zwart analyseerde Ajax tijdens het duel met Panathinaikos.
De tactiek die Francesco Farioli probeert in te slijpen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
De opkomst van Baas bij Ajax: 'Hij kan concurrentiestrijd aan met Kaplan'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer A. Kaplan
Meer over A. Kaplan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.