Waarom Robin van Persie niet eerst assistent-trainer wilde worden

Reacties

Voordat Robin van Persie in zee ging met SC Heerenveen was hij ook in beeld om assistent te worden bij 'hele mooie clubs', maar de oud-topspits voelt zich meer een hoofdtrainer dan iemand voor een dienende rol.

Waarom Robin van Persie niet eerst assistent-trainer wilde worden
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Bij SC Heerenveen staat Van Persie (41) voor het eerst op eigen benen bij een eerste elftal. Vorig seizoen had hij de leiding over Feyenoord Onder-18. 'Ik heb verschillende opties gehad om assistent te worden bij een eerste elftal, bij hele mooie clubs ook. Maar ik voel in alles dat ik in denken en doen een hoofdtrainer ben. Dan is dat ook richting de hoofdtrainer waarvan ik assistent zou kunnen worden niet eerlijk', verklaart Van Persie.

'Op een goede manier vind ik van té veel dingen wat, dat kan gewoon niet vanuit een andere rol dan die van hoofdtrainer. Begrijp me goed: ik ben heel erg van het samenwerken, ik geloof heel erg in de kracht van iedereen impact te laten hebben vanuit zijn eigen rol, maar als hoofdtrainer heb je gewoon de meeste invloed op de speelwijze. En daar wil ik ook de meeste invloed op hebben', aldus de topscorer aller tijden van Oranje.

Goed gevoel
Van Persie erkent dat SC Heerenveen niet direct aan hem dacht als opvolger van Kees van Wonderen. ‘Ik heb dat een beetje gestuurd, ja. Ik heb mijn zaakwaarnemer gevraagd om Ferry de Haan te laten weten dat ik graag eens het gesprek aan zou gaan en de reactie daarop was hartstikke positief. We gingen er allebei heel relaxed in, zonder verwachtingen.'

'Ik zag het ook als een mooi leermoment: hoe pak ik zoiets aan, hoe pakt Ferry zoiets aan? Maar vanaf het eerste gesprek was er direct een klik en het tweede en derde gesprek voelden ook heel goed. Dat was ook niet zo gek, want als je kijkt naar de kernwaarden van Heerenveen en de kernwaarden van mij als trainer: die kan je eigenlijk gewoon op elkaar leggen', besluit Van Persie, die zondag met Heerenveen bij Ajax op bezoek gaat.

Lees hieronder het volledige interview met SC Heerenveen-trainer Robin van Persie op VI PRO.

Draai warm voor de Eredivisie en KKD!

Perfect voorbereid zijn op het nieuwe seizoen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie? Bestel dan hier ons extra dikke bewaarnummer, met alle transfers, selecties en verwachte opstellingen!
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.