Zo hielpen zijn kinderen Robin van Persie het trainersvak in

Reacties

Robin van Persie stelt dat zijn twee kinderen hem hebben 'getriggerd' om het trainersvak in te gaan. De oud-international maakt zich met SC Heerenveen op voor zijn eerste Eredivisie-seizoen als hoofdtrainer.

Zo hielpen zijn kinderen Robin van Persie het trainersvak in
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Van Persie (41) beëindigde in mei 2019 zijn profcarrière en ging zich daarna oriënteren op een nieuwe uitdaging. 'Ik merkte aan het einde van mijn carrière dat ik steeds meer bezig was met oefeningetjes en op mijn vrije dag liep ik toen ook weleens mee bij de Onder-13 van Feyenoord. Ik kreeg dus wel al steeds meer feeling bij het trainerschap, maar had op dat moment nog niet het gevoel dat ik binnen een paar jaar hoofdtrainer in de Eredivisie wilde zijn', vertelt de topscorer aller tijden van Oranje.

Als pundit voor BT Sports was hij geregeld in Engeland te vinden. 'Het was heel leuk om op een relaxte en veilige manier met voetbal bezig te zijn. Je had tijd om even wat beelden te bekijken, iets voor te bereiden en dan kon je vrijblijvend je mening geven over spelers en trainers. Dat was natuurlijk wel wat makkelijker dan zelf trainer zijn', aldus de oud-spits van onder andere Arsenal en Manchester United.

Keukentafeladvies
'Ik had het echt naar mijn zin, maar toen kwam covid. Ik heb mijn werkzaamheden in eerste instantie nog wel doorgezet vanuit Nederland, maar bij de tweede lockdown viel dat allemaal op zijn gat. Ik zat thuis, net zoals de rest van de wereld, en begon na te denken over mijn toekomst. Met mijn vrouw en kinderen heb ik daar aan de keukentafel een goed gesprek over gevoerd. Oké papa, je zegt dat voetbal jouw passie is, en tegen ons zeg je altijd dat wij onze passie moeten volgen. Maar dat doe jij zelf nu niet. Daar hadden ze me wel mee getriggerd', verklaart Van Persie.

'Voetballen kon ik niet meer, althans niet op een hoog niveau, dus wat blijft er dan over als je iedere dag op het veld wil staan: trainer zijn. Dankzij mijn achtergrond had ik de kans om de versnelde versie van de trainersopleiding te doen en in het kader van practice what you preach besloot ik me daarvoor aan te melden', besluit de trainer van Heerenveen. Komende zondag gaat hij met de Friezen op bezoek bij Ajax.

Lees hieronder het volledige interview met SC Heerenveen-trainer Robin van Persie op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.