Wedstrijd om nooit te vergeten voor Slovenië: 'Serviërs sterven niet zo snel!'

Reacties

De Balkan-derby tussen Servië en Slovenië op het EK was er een voor in de boeken. Om meerdere redenen, vertelden de bondscoaches na afloop.

Wedstrijd om nooit te vergeten voor Slovenië: 'Serviërs sterven niet zo snel!'
Slovenië
Slovenië
1 - 1
Servië
Servië

Slovenië was donderdag op weg naar de eerste EK-zege ooit, totdat Luka Jovic in de allerlaatste seconden gelijkmaakte. Toen de stofwolken waren opgetrokken, trok de Sloveense bondscoach Matjaz Kek de eerste conclusies.

'Deze wedstrijd bewijst opnieuw dat Slovenië op het EK thuishoort en dat sport wreed is', zei Kek op de persconferentie na afloop. 'Maar ik weet zeker, na vandaag nog meer, dat dit team terug zal slaan. We hebben een wedstrijd gespeeld die in de annalen van de Sloveense sport zal belanden. We zijn teleurgesteld, maar ook trots.'

Zijn collega Dragan Stojkovic zal de wedstrijd ook niet snel vergeten. 'Serviërs sterven niet snel! Wij zullen nooit, maar dan ook nooit opgeven', zei hij op de persconferentie. 'We hadden veel meer schoten op doel dan tegen Engeland, vijftien maar liefst. En ik weet niet hoeveel ballen van Mitrovic er niet in zijn gegaan, dan heb je ook geluk nodig. Maar verlies tegen Slovenië wilden we niet accepteren, daarom is het nog gelukt. Velen dachten dat de wedstrijd klaar was, wij niet.'

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep C Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 27 jun. 2024

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Slovenië
Meer over Slovenië
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.