Wel gevaarlijk, niet trefzeker: Go Ahead vol goede moed naar Noorwegen

Reacties

Go Ahead Eagles is met een doelpuntloos gelijkspel tegen SK Brann teruggekeerd op het Europese podium. De gehavende ploeg van Paul Simonis kreeg vooral in de eerste helft wel kansen, maar scoorde net als zijn tegenstander niet. Volgende week is de return. Enric Llansana ontbreekt dan: hij kreeg donderdag een rode kaart.

Wel gevaarlijk, niet trefzeker: Go Ahead vol goede moed naar Noorwegen
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
0 - 0
SK Brann
SK Brann

Go Ahead doet als winnaar van de play-offs mee om de voorrondes van de Conference League en speelt daardoor voor het eerst in negen jaar weer Europees voetbal. Bij de start van het avontuur miste Simonis, die de naar Manchester United vertrokken René Hake is opgevolgd, behoorlijk wat spelers. Hij moest daardoor behoorlijk puzzelen met zijn opstelling.

Bobby Adekanye was wel gewoon van de partij en de rechtsbuiten was de hoofdrolspeler van de eerste helft. Eerst creëerde hij na een uitstekende actie een enorme kans voor Søren Tengstedt, wiens schot echter veel te slap was. Hierna was Adekanye zelf nog twee keer dicht bij een doelpunt. Twee keer ging zijn schot rakelings naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Go Ahead was dus gevaarlijk in het eerste bedrijf, maar datzelfde gold voor Brann, dat middenin het seizoen in Noorwegen zit en daardoor in ieder geval meer ritme heeft dan Go Ahead. Jeffrey de Lange keepte uitstekend en maakte de pogingen van de bezoekers onschadelijk.

In de tweede helft was er minder opwinding. Go Ahead en Brann vochten verbeten duels met elkaar uit, maar kwamen lange tijd niet meer tot noemenswaardige kansen. De supporters in de sfeervolle Adelaarshorst zagen niet meer dan wat afzwaaiers en momenten die gevaarlijk hadden kunnen worden, maar dat door verkeerde keuzes niet werden.

Brann had in de slotfase wel zichtbaar meer energie dan Go Ahead. Daardoor was het verrassend dat Adekanye nog dé beste kans op de winnende goal kreeg. Elf minuten voor tijd stuitte hij op doelman Mathias Dyngeland, die zag dat Llansana vlak voor tijd aan de overkant van het veld aan de noodrem trok. Hij haalde een doorgebroken speler neer en kreeg daarvoor een directe rode kaart.

De vrije trap die volgde leverde voor Brann niets op en dus gingen de ploegen in evenwicht uit elkaar. Volgende week wordt in Bergen duidelijk welke ploeg er naar de derde voorronde van de Conference League gaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.