Welke Nederlandse club overwintert in de UEFA Cup?

De bezoekers van VI Planet verwachten dat PSV de meeste kans maakt op plaatsing voor de volgende ronde van de UEFA Cup. Roda JC kan de dagen tellen, zo lijkt het. Slechts vijf procent denkt dat de Limburgse formatie Girondins Bordeaux uit het toernooi stoot. Dat zal na de wedstrijd van dinsdag wel anders zijn.

Welke Nederlandse club overwintert in de UEFA Cup?

De helft van de bezoekers kijkt vol vertrouwen uit naar de wedstrijd die PSV speelt tegen het Griekse Paok Saloniki. Niet vreemd, want de Eindhovenaren speelden in het seizoen 2000/01 ook al in Europees verband tegen de Grieken en wonnen beide ontmoetingen. In Eindhoven werd het 3-0 en ook in het Toumpas stadion maakte PSV geen fouten (1-0).

Feyenoord maakt ook een goede kans om te overwinteren, zo stemden de bezoekers. Toch krijgen de Rotterdammers minder vertrouwen dan PSV. De Rotterdammers spelen tegen SC Freiburg, dat negende staat in de Bundesliga. Met Duitse clubs heeft Feyenoord de laatste jaren moeite. In de Champions League hield de formatie van coach Bert van Marwijk slechts één punt over aan de ontmoetingen met Bayern München (2-2, 3-1).

Vorig seizoen ontmoette Feyenoord ook een Duitse opponent in de derde ronde van het UEFA Cup-toernooi. Toen liep het niet goed af. Feyenoord was over twee wedstrijden niet opgewassen tegen VfB Stuttgart.

De stemmers die Roda JC over het hoofd zagen zijn misschien iets te voorbarig geweest. Roda JC verloor welliswaar tegen het favoriete Girondins Bordeaux (1-0), maar speelt over twee weken thuis en zijn gezien het getoonde spel van de Limburgers bij voorbaat niet kansloos tegen de Franse topploeg.

Bekijk hier al onze video's