Werder direct achterop bij Bayern en HSV

Bayern München en Hamburger SV wonnen beide dikverdiend. Werder Bremen gaf een ruime voorsprong weg tegen VfL Bochum.

VfL Bochum-Werder Bremen 2-2
Werder had in de eerste 45 minuten een voorsprong genomen. In de 39ste minuut benutte Diego een strafschop na een overtreding op Boubacar Sanogo (foto). En de Kameroener zelf kopte in de 45ste minuut raak na een vrije trap van de Braziliaan. Bochum had in de 49ste minuut die achterstand alweer ongedaan gemaakt. Stanislav Sestak schoot in twee keer de bal achter doelman Tim Wiese en Tommy Bechmann zette van dichtbij de 2-2 op het scorebord.

Bayern München-Hansa Rostock 3-0
In de Allianz Arena was het volop eenrichtingsverkeer naar het Hansa-doel. In de veertiende minuut opende Luca Toni de score. Miroslav Klose bereidde voor en legde oog-in-oog met doelman Stefan Wächter breed op Toni, die een leeg doel voor zich had. Klose zelf maakte de overige twee treffers. In de 66ste minuut tikte hij een rebound binnen nadat Wächter een schot van Philipp Lahm niet kon klemmen en in de 85ste minuut kopte hij raak na een voorzet van Lahm. Mark van Bommel begon in de basis.

Hannover 96-Hamburger SV 0-1
HSV heeft de eerste zege van de competitie al binnen. De winst is verdiend. De ploeg van coach Huub Stevens was sterker dan de thuisploeg, alleen verzuimden de goed verdedigende Rothosen dat in de score uit te drukken. Met name Rafael van der Vaart miste kansen. Collin Benjamin tekende voor de enige treffer: een volley via de onderkant van de lat na terugleggen van Nigel de Jong. Arnold Bruggink begon in de basis bij Hannover, Van der Vaart, Joris Mathijsen en De Jong deden dat bij HSV, waar Romeo Castelen vlak voor tijd inviel.

Bayer Leverkusen-Energie Cottbus 0-0

Eintracht Frankfurt-Hertha BSC 1-0
Ioannis Amanatidis besliste het duel in de 31ste minuut. Tegen het tegenvallende Hertha scoorde hij met een kopbal in de verre hoek.

VfL Wolfsburg-Arminia Bielefeld 1-3
Wolfsburg had de bal en de meeste kansen, maar Arminia pakte de punten. Wichniarek opende de score in de 38ste minuut met een intikker. Na rust vergrootten Christian Eigler en Oliver Kirch de voorsprong tot 0-3, waarna Sergiu Radu iets terugdeed namens Die Wölfe.