Winnend VfB Stuttgart terug op derde plaats

VfB Stuttgart-Borussia Mönchengladbach 1-0Zonder te overtuigen pakte VfB weer drie punten. Al in de zesde minuut bracht Cacau (foto) Die Schwaben op voorsprong. De Braziliaan benutte de rebound, nadat Roberto Hilbert de lat had geraakt. Na twintig sterke minuten was het gedaan met de ambities van de thuisploeg. Gladbach pakte het initiatief maar kwam niet tot scoren, ondanks enkele goede kansen in de slotfase voor Federico Insúa, Oliver Kirch en Tobias Levels.

Bayer Leverkusen-Energie Cottbus 3-1
Een geflatteerde zege voor Bayer. Na treffers van Sergej Barbarez (1-0) en Vlad Munteanu (1-1) leek Cottbus het dichtst bij een 2-1 voorsprong. Maar met een zondagschot van Simon Rolfes pakte juist de thuisploeg de leiding. Cottbus stortte in, Andrei Voronin maakte nog 3-1 en Bayer pakte drie punten

Stuttgart klimt naar de derde plaats met een achterstand van twee punten op koploper Schalke 04. Bayer en Cottbus staan in de middenmoot, terwijl Gladbach nog net boven de degradatiestreep staat.