Winnend West Ham United nadert toppers

Wigan Athletic-Fulham 1-1Wigan pakte een punt, al verdiende de thuisploeg dat niet. Jason Koumas zorgde tien minuten voor het einde voor de 1-1 door een strafschop te benutten, nadat Hameur Boazza Mario Melchiot omver had gelopen. Het duel was voor Wigan slecht begonnen. Na tien minuten stapte Emile Heskey geblesseerd van het veld, twee minuten later zorgde Clint Dempsey voor de 0-1 namens Fulham.

West Ham United-Middlesbrough 3-0
West Ham boekte de eerste thuiszege. Vlak na rust sloeg de Londense club toe. Lee Bowyer knalde de bal achter doelman Mark Schwarezer na voorbereidend werk van Carlton Cole. Vier minuten later veranderde Luke Young een schot van Cole dusdanig, dat de boel in zijn eigen doel verdween. In de slotfase zorgde Dean Ashton voor de 3-0 met een intikker op aangeven van Matthew Etherington. Met tien punten uit vijf duels meldt West Ham zich in de subtop.

Birmingham City-Bolton Wanderers 1-0
Daniel de Ridder zag vanaf de tribune dat Birmingham won van Bolton. Olivier Kapo tikte in de 37ste minuut de 1-0 op het scorebord, nadat hij geheel was vrijgelaten bij de tweede paal na een voorzet van Sebastian Larsson.

Sunderland-Reading 2-1
Sunderland was vlak na rust op een 2-0 voorsprong gekomen dankzij goals van Kenwyne Jones en Ross Wallace (foto). In de slotfase kwam Reading nog sterk opzetten. Maar verder dan de aansluitingstreffer van Dave Kitson kwamen de bezoekers niet.