Withete Rooney waarschuwt Plymouth-spelers na afgang bij debuut

Reacties

Plymouth-manager Wayne Rooney heeft na het pijnlijke verlies tegen Sheffield Wednesday in het Engelse Championship geen goed woord over voor zijn spelers. De oud-international van Engeland gaf na afloop van zijn debuut als eindverantwoordelijke bij Plymouth een duidelijk signaal af naar zijn team.

Withete Rooney waarschuwt Plymouth-spelers na afgang bij debuut
© Pro Shots
Sheffield Wednesday
Sheffield Wednesday
4 - 0
Plymouth Argyle
Plymouth Argyle

De 38-jarige Rooney zag zijn formatie kansloos onderuit gaan op Hillsborough, waar Anthony Musaba de hele wedstrijd speelde voor Sheffield Wednesday. 'Ik heb de jongens na afloop verteld dat ik zo'n optreden nooit meer van hen wil zien. Anders spelen ze niet meer bij mij. Ik maak daarbij geen onderscheid tussen spelers die nieuw zijn of die lang bij de club zitten', zei de voormalig aanvaller van Everton en Manchester United tegen de BBC.

'Natuurlijk kun je wedstrijden verliezen, dat hoort erbij, maar er zijn grenzen. Je moet er wel voor werken, meters maken en de bal willen veroveren. Dat heb ik allemaal niet teruggezien. Ze moeten snel beseffen dat we die instelling elke wedstrijd nodig hebben', aldus Rooney.

Voor de voormalig Mancunian begon het Championship-seizoen met een grote teleurstelling nadat hij bij zijn vorige werkgever Birmingham City vorig seizoen slechts twee van vijftien duels in een zege omzette. In januari van dit jaar vertrok Rooney uit Birmingham.

'Er is nog geen reden tot paniek. Ik heb in de voorbereiding gezien wat mogelijk is met deze ploeg en dat was bemoedigend. We kijken nog naar de mogelijkheden om ons elftal te versterken', besluit Rooney, die eerder als manager werkzaam was bij Derby County en DC United (VS).

Championship

Stand Championship 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
20
Sheffield Wednesday
5
1
1
3
5-10
-5
4
21
Preston North End
5
1
1
3
3-9
-6
4
22
Hull City
5
0
3
2
2-6
-4
3
23
Portsmouth
5
0
3
2
6-11
-5
3
24
Cardiff City
5
0
1
4
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.