Witte zakdoekjes voor nijvere Ronaldo

Ronaldo keerde woensdagavond terug op het veld, maar hoe hard hij ook werkte, een doelpunt zat er niet in voor de Braziliaan, die genadeloos werd uitgefloten door de aanhangers van Real Madrid.

Witte zakdoekjes voor nijvere Ronaldo

De 28-jarige aanvaller miste in de laatste weken enkele duels vanwege een teenblessure, die hij op 14 februari had opgelopen toen hij in Parijs zijn verlovingsfeestje vierde.

Woensdag, tijdens de 3-1 zege op Real Betis Sevilla, probeerde hij het publiek weer voor zich te winnen. Hij werkte zich een slag in de rondte, creëerde tal van kansen, maar slaagde er zelf niet in het net te vinden. Waren het niet de verdedigers van Betis, dan was het wel de paal die een goal van El Gordito (Het Dikkertje) in de weg stonden.

In het Bernabéu bleek er weinig begrip te zijn voor Ronaldo, die inmiddels al zeven competitieduels op rij niet heeft gescoord. Alsof hij een aanvaller van de tegenpartij was, werd hij uitgejouwd. En er waren zelfs Real-supporters die hun  pañuelos tevoorschijn haalden om met deze witte zakdoekjes wéér een gemiste kans van Roni te begroeten.

Coach Wanderley Luxemburgo nam het op voor zijn aanvaller. 'Ik ben heel erg tevreden met het werk dat hij op het veld heeft verzet. Ik had dan ook geen enkele reden om hem te vervangen. Het belangrijkste is dat hij blijft werken. Op die manier zal hij de fans weer voor zich winnen.'

'Ronaldo heeft genoeg ervaring om te weten dat als hij in de volgende wedstrijd twee keer scoort, de supporters weer voor hem zullen applaudiseren en dat alles is vergeten.'

Bekijk hier al onze video's