Wolfsburg deklasseert Bayern en is de nieuwe koploper

Hertha BSC heeft zijn koppositie verloren aan VfL Wolfsburg. De ploeg uit Berlijn ging thuis onderuit tegen Borussia Dortmund, terwijl Wolfsburg met Bayern München solde.

VfL Wolfsburg-Bayern München 5-1Edin Dzeko en Grafite hebben VfL Wolfsburg naar de top van de Bundesliga geschoten. De ploeg van trainer Felix Magath won met ruime cijfers van Bayern München. Kort voor rust barstte de wedstrijd los toen Christian Gentner een hoekschop van Zvjezdan Misimovic binnenkopte, maar een minuut later maakte Luca Toni alweer gelijk.

In de tweede helft speelden Dzeko en Grafite de bezoekers helemaal weg. De Bosniër zorgde met twee treffers voor de 3-1 tussenstand en Bundesliga-topscorer Grafite maakte er met eveneens twee doelpunten zelfs 5-1 van. De laatste treffer kwam tot stand na een geweldige solo, afgerond met een hakbal. De Braziliaan scoorde dit seizoen al twintig keer in de zeventien wedstrijden die hij speelde. Hertha BSC-Borussia Dortmund 1-3Koploper Hertha BSC ging thuis verrassend onderuit tegen Borussia Dortmund. Op de nederlaag was niets af te dingen, de bezoekers waren beter en effectiever. Bij rust leidde de ploeg uit Dortmund al met 1-0 nadat Alexander Frei een voorzet van Tamas Hajnal doeltreffend had afgerond. In de tweede helft kwam Hertha nog wel op gelijke hoogte dankzij Raffael, maar Sebastian Kehl (kopbal) en Nelson Valdez (rebound) bezorgden Borussia de overwinning.

Hamburger SV-1899 Hoffenheim 1-0Jonathan Pitroipa was in Hamburg de matchwinner. De middenvelder maakte in de 28ste minuut de enige treffer van de wedstrijd. Na een goede actie van Piotr Trochowski had Pitroipa geen probleem Timo Hildebrand te passeren. In het restant van de wedstrijd bleef HSV de betere ploeg, maar beide teams scoorden niet meer.

VfL Wolfsburg is na de overwinning op concurrent Bayern de nieuwe koploper. De ploeg heeft 51 punten uit 26 wedstrijden. Hamburger SV staat tweede met evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Hertha BSC volgt op twee punten en Bayern München staat derde met drie punten achterstand.