Yamal verpulvert grootspraak Rabiot: ‘Speak now, speak now’

Reacties

Lamine Yamal is de grote revelatie van dit EK. Het Spaanse wonderkind (16) schoot zijn land mede naar de finale van het toernooi, ten koste van Frankrijk. Het was een antwoord op uitspraken van Adrien Rabiot, die de vleugelspeler op scherp had gezet.

Yamal verpulvert grootspraak Rabiot: ‘Speak now, speak now’
Spanje
Spanje
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

'Als Yamal de finale van het EK wil spelen, moet hij meer laten zien dan hij tot nu toe heeft gedaan', zei Rabiot nog in aanloop naar de halve finale. De Fransman zette daarmee de aanvaller op scherp, bleek later. Met een geweldige uithaal, nota bene rakelings langs het uitgestoken been van Rabiot, scoorde de tiener. En dat nadat Rabiot nog zo’n grote mond had gehad. 'Wij moeten ervoor zorgen dat hij steeds onder druk staat en dat hij niet lekker aan het spelen toekomt.'

Zelf bleef Yamal er ijzig kalm onder. Hij startte zijn dag dinsdag met een cryptische boodschap op Instagram. Move in silence. Only speak when it’s time to say checkmate. Met zijn doelpunt zette hij Frankrijk schaak. Het was de evenzogoed dit toernooi uitblinkende Dani Olmo (vervanger van de geblesseerde Pedri) die de schaakmat verzorgde, in de 25ste minuut al.

Na afloop ging het echter over Yamal, die de wereld versteld had laten staan met zijn uithaal. Yamal schoof als man van de wedstrijd aan in de persconferentiezaal. Een beugelbekkie van zestien tegenover een bataljon journalisten. Hij bleef bij het motto dat hij eerder die dag op sociale media plaatste. Weinig woorden, veel daden. 'Ik ben heel blij met de winst en de finaleplek. Ik weet niet of dit het doelpunt van het toernooi was, maar het was heel speciaal voor me. Of ik de icoon ben van dit Spanje, weet ik niet. Daar kijk ik niet te veel naar, want dat helpt me niet op het veld. Hoe dan ook is het een droom om de finale te bereiken met het nationale team.'

Speak now, speak now, riep hij nog in de camera na de zege op Frankrijk. Mogelijk een sneertje naar Adrien Rabiot van Frankrijk. Yamal wilde niet bevestigen dat zijn teksten een tikkie terug waren. 'De persoon over wie dit gaat, weet al dat ik het over hem had. Ik ben heel blij dat we de finale bereikt hebben.' Toch nog wat vocale bluf van de jongeling, dus.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.