Zelfkritische Younes: 'Je doet niet altijd alles goed, dat geldt ook voor mij'

Reacties

Amin Younes is openhartig geweest in een interview met Kicker. De dertigjarige aanvaller die in Nederland een verleden heeft bij Ajax en FC Utrecht kijkt kritisch terug op bepaalde keuzes die hij heeft gemaakt in zijn carrière.

Zelfkritische Younes: 'Je doet niet altijd alles goed, dat geldt ook voor mij'
© Pro Shots

Younes vertrok bij zowel Ajax als Utrecht via de achterdeur en ook bij de clubs waar hij in het buitenland speelde verliep niet alles altijd even vlekkeloos. Afgelopen winter streek de Duitser neer in de 2. Bundesliga bij Schalke 04. Daar mocht hij eerst alleen meetrainen, maar uiteindelijk verdiende hij een contract.

'Ik ben nu ouder en volwassener en heb veel geleerd. Die ervaring kan mij nu helpen als Schalke-speler', begint Younes tegenover het Duitse medium. De dribbelaar kijkt vervolgens kritisch naar zijn eigen verleden. 'Je doet niet altijd alles goed in het leven, en dat geldt achteraf ook voor mij.'

Eén van de dingen die Younes zichzelf kwalijk neemt, is dat hij vaak stil is gebleven in de media. 'Ik moet mezelf zeker de schuld van geven dat ik zaken soms niet actief heb verduidelijkt. Iets onbecommentarieerd laten, leidt vaak tot een eenzijdige veroordeling van een persoon', aldus de teksten van de aanvaller.

Na zijn periode bij Utrecht speelde Younes in Saoedi-Arabië. Dat deed hij onder manager Steven Gerrard bij Al Ettifaq, waar hij ook even ploeggenoot was van Georginio Wijnaldum en Jordan Henderson.

Spelersprofiel

A. Younes


Geboortedatum:
6 augustus 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Düsseldorf
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,68 m
Gewicht:
67 kg
Huidige club:
Schalke 04
Bekijk hier al onze video's
Meer A. Younes
Meer over A. Younes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.