Zenit klimt na winst op nummer twee Amkar Perm

Zenit Sint-Petersburg heeft de opmars in de Russische competitie kracht bijgezet door thuis met 2-0 te winnen van Amkar Perm. De ploeg van coach Dick Advocaat kwam in verliespunten gelijk met de tegenstander, die de tweede plaats op de ranglijst bezet.

Konstantin Zirianov opende de score voor Zenit in de 29ste minuut. Een benutte strafschop van Anatoli Timostsjoek (foto) zorgde vlak na rust voor de beslissing. Vlak voor tijd kwam Fernando Ricksen nog als invaller binnen de lijnen.

Door de winst klimt Zenit naar de tiende plaats met zeventien punten uit elf wedstrijden. Amkar Perm blijft tweede met 26 uit veertien, maar moet vrezen dat het gepasseerd wordt door Dinamo Moskou. Koploper is Rubin Kazan met 27 punten uit dertien duels.