Zenit op eigen veld onderuit in doelpuntenfestijn

Zenit Sint-Petersburg heeft een tik gekregen in de inhaalrace op de topposities van de Premier Liga. De ploeg van coach Dick Advocaat verloor woensdag met 4-3 op eigen veld van Spartak Nalchik.

Zenit dacht net als afgelopen zondag een bliksemstart te hebben, toen het na elf minuten op voorsprong kwam door een eigen doelpunt van Aleksandr Amisoelasjvili. Maar tien minuten later keek de regerend kampioen tegen een 2-1 achterstand aan, door een eigen doelpunt van Aleksandr Anjoekov en een treffer van Rustem Kalimoelin.

De thuisploeg herstelde zich en kwam dankzij treffers van Konstantin Zirianov en Fatih Tekke vijf minuten na rust opnieuw op voorsprong. Maar in het kwartier dat volgde sloegen de bezoekers wederom toe: Miodrag Djudovic en Amisoelasjvili zorgden voor een 3-4 achterstand, die tevens eindstand bleek.

Zenit blijft dertiende met tien punten uit acht duels. Koploper Rubin Kazan heeft 26 punten uit twaalf duels en Spartak Nalchik is vijfde met negentien uit twaalf.