Zeven landen krijgen van UEFA boete voor discriminatie op het EK

De UEFA heeft flink ingegrepen tegen de discriminatie op het afgelopen EK. Liefst zeven landen kregen een boete voor racistische of discriminerende uitingen van de fans.

Zeven landen krijgen van UEFA boete voor discriminatie op het EK
© Pro Shots

Kroatië, Albanië, Roemenië, Hongarije, Servië, Slovenië en Oostenrijk zijn gestraft door de UEFA. Nadat er eerder een rel was ontstaan en de Servische voetbalbond woedend was, hebben Kroatië en Albanië nu boetes gekregen voor beledigende spreekkoren over Serviërs. De Kroatische voetbalbond moet vijftigduizend euro betalen en de Albanese bond dertigduizend.

Deze bonden werden tijdens het toernooi ook al beboet voor het gooien van voorwerpen op het veld en het afsteken van vuurwerk. De Albanese speler Mirlind Daku werd zelfs al twee wedstrijden geschorst voor het aansporen van de fans om beledigende teksten over Servië te zingen. Op zijn beurt heeft Servië ook een boete gekregen voor 'fanuitingen van discriminerende of racistische aard': dertigduizend euro.

Ook Roemenië (veertigduizend), Slovenië (dertigduizend), Hongarije (dertigduizend) en Oostenrijk (twintigduizend) kregen een boete voor dezelfde overtreding. Tevens moeten Kroatië, Servië en Roemenië het één duel zonder uitfans doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen