Zeventien jaar na bijzondere foto: weerzien tussen Messi en Yamal lonkt

Reacties

Door de EK-winst van Spanje en de Copa América-zege van Argentinië zijn de deelnemers aan de tweede editie van de Finalissima bekend. De kans is aanwezig dat Lamine Yamal (17) toch nog een keer tegenover Lionel Messi (37) komt te staan.

Zeventien jaar na bijzondere foto: weerzien tussen Messi en Yamal lonkt
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Engeland
Engeland
Argentinië
Argentinië
nv
1 - 0
Colombia
Colombia

De Finalissima werd in 2022 nieuw leven ingeblazen door de FIFA, nadat in de jaren tachtig en negentig de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika al twee keer tegen elkaar hadden gespeeld in het kader van de Artemio Franchi Cup (in feite de voorganger van de Confederations Cup). Argentinië won in juni 2022 op Wembley met duidelijke cijfers van Italië (3-0) en zal het nu op een nog nader te bepalen datum en plek opnemen tegen Spanje.

Op sociale media gaan al direct foto's rond van Messi en Yamal, nu duidelijk is dat hun landen tegenover elkaar komen te staan. Afgelopen week gingen de voormalig sterspeler van Barcelona en het huidige groeibriljant ook al viraal, doordat ze samen op een door Sport verspreide foto staan. Die dateert uit 2007, toen Yamal net geboren was en Messi net was doorgebroken bij Barcelona. Nu komt het mogelijk van een hereniging binnen de lijnen.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Meer Lamine Yamal
Meer over Lamine Yamal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.