Zieke moeder doet Riquelme (28) afzwaaien

Het is gedaan met de interlandloopbaan van Juan Roman Riquelme. Uit zorg voor zijn moeder houdt de begaafde Argentijnse middenvelder het voor gezien.

Zieke moeder doet Riquelme (28) afzwaaien

Op 28-jarige leeftijd een punt zetten achter je internationale carrière is niet gebruikelijk. Riquelme voelde zich genoodzaakt deze stap te zetten, ook al acht hij zich tegelijkertijd nog allerminst versleten als international.

'Sinds het WK is mijn moeder al twee keer opgenomen in het ziekenhuis. Het is mijn verantwoordelijkheid om voor haar te zorgen. Het was een gemakkelijke beslissing: mijn familie komt voor het voetbal. Het gaat me aan het hart het Argentijnse shirt niet meer te dragen, maar de gezondheid van mijn moeder gaat voor alles.'

Door alle interlandverplichtingen ziet Riquelme te weinig kans zijn moeder de zorg te bieden die hij haar wil geven. Bovendien vreest hij dat de kritiek op zijn spel de gezondheid van zijn moeder slecht zal doen.

Bondscoach Basile, die hem voor de oefeninterland tegen Brazilië selecteerde, is op de hoogte. 'Het was mijn plicht het hem te vertellen en hem te bedanken dat hij me had uitgenodigd voor de eerste wedstrijd na het WK. Het was een heel kort gesprek. Ik heb hem gezegd wat ik dacht en hij begreep dat', aldus Riquelme

Riquelme is niet onomstreden geweest in de Argentijnse ploeg, waarvoor hij sinds 1997 37 wedstrijden speelde. Zijn flegmatieke uitstraling leverde de spelmaker van Villarreal de nodige kritiek op, die verdween als hij zijn speloverzicht met heerlijke passes bevestigde.

Bekijk hier al onze video's