Zirkzee: 'Ik weet hoe opwindend de toekomst bij Man Utd oogt'

Reacties

Joshua Zirkzee kan niet wachten aan zijn nieuwe uitdaging te beginnen. De aanwinst van Manchester United zal na een korte vakantie aansluiten bij de selectie van manager Erik ten Hag, die een belangrijke rol heeft gespeeld in het realiseren van de toptransfer.

Zirkzee: 'Ik weet hoe opwindend de toekomst bij Man Utd oogt'
© Pro Shots

In gesprekken met Zirkzee wakkerde Ten Hag het enthousiasme bij de 23-jarige spits om naar Manchester te verkassen verder aan. 'Ik weet hoe opwindend de toekomst hier oogt. Ik kan niet wachten om een rol te spelen bij het behalen van succes voor Manchester United', zegt de van Bologna overgekomen aanvaller op de website van zijn nieuwe club.

Na twee seizoenen bij Bologna, waar hij vorig seizoen direct betrokken was bij zestien treffers in de Serie A, kan de jonge Nederlander zich gaan testen op een nog hoger niveau. 'Ik ben een speler bij wie alles altijd om winnen heeft gedraaid. Ik ben klaar voor de nieuwe uitdaging, ik ben klaar om een volgende stap te zetten en prijzen te gaan winnen. Ik voel me bevoorrecht dat ik de kans heb gekregen om naar zo'n iconische club te gaan. Ik moet nu een korte vakantie nemen na de periode bij de nationale ploeg, daarna ben ik klaar om direct impact te hebben', aldus Zirkzee, die in de kwartfinale van het EK tegen Turkije debuteerde voor Oranje.

Belangrijk doel
Sportief directeur Dan Ashworth legt bij de bekendmaking van de transfer uit hoe belangrijk de komst van Zirkzee is voor Manchester United: 'Een aanvaller toevoegen aan de sterke groep met aanvallers die we al hadden, was een belangrijk doel deze zomer. We zijn heel blij dat we zo vroeg in de transferperiode al een speler van het kaliber van Joshua hebben kunnen halen. Hij is een waanzinnig talent, die direct impact kan hebben. Met zijn wil en kwaliteiten om uit te groeien tot een speler van wereldklasse, is hij een uitstekende toevoeging aan wat we aan het opbouwen zijn. Joshua krijgt met de steun en de begeleiding van Erik ten Hag en zijn staf een uitgelezen kans om een nog hoger niveau te halen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.