Zirkzee treedt in voetsporen Van Nistelrooij, Van de Beek en Büttner

Reacties

Joshua Zirkzee gaat de geschiedenisboeken in als de maker van de eerste goal in Premier League-seizoen 2024/25. Daarmee bezorgde de debutant zijn ploeg Manchester United op het nippertje drie punten tegen Fulham. Zodoende treedt hij in de voetsporen van drie landgenoten op Old Trafford.

Zirkzee treedt in voetsporen Van Nistelrooij, Van de Beek en Büttner
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Fulham
Fulham

Eén van die twee Nederlanders was vrijdagavond ook bij de wedstrijd: dat is namelijk Ruud van Nistelrooij, sinds deze zomer assistent van manager Erik ten Hag. De Brabantse goalgetter was in seizoen 2005/06 de laatste Nederlander die de score opende in een nieuwe Premier League-jaargang. Op zaterdag 13 augustus 2005 scoorde Van Nistelrooij vlak voor rust op bezoek bij Everton. John O'Shea gaf de assist op Goodison Park.

Zirkzee werd de 22ste speler die voor United scoorde tijdens zijn Premier League-debuut. In dat rijtje staan illustere spelers als Romelu Lukaku, Paul Scholes, Ole Gunnar Solskjaer en Zlatan Ibrahimovic. In die lijst staan ook drie landgenoten: Van Nistelrooij scoorde in 2001 meteen twee keer, ook tegen Fulham, overigens. Later kwamen er ook twee minder succesvolle United-spelers op de lijst: Alexander Büttner en Donny van de Beek kregen het ook voor elkaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.