Zoet gaat akkoord met rol als reserve bij AZ: 'Is met hem besproken'

Reacties

AZ heeft zich versterkt met Jeroen Zoet (33). De doelman komt transfervrij over van Spezia en heeft een contract getekend in Alkmaar tot medio 2027.

Zoet gaat akkoord met rol als reserve bij AZ: 'Is met hem besproken'
© Pro Shots

Zoet vertrok vier jaar geleden bij PSV. Hij liet de Eredivisie achter zich voor een avontuur bij Spezia. Zijn contract liep daar deze zomer af, waardoor hij transfervrij kan overstappen naar AZ. Daar wordt hij tweede doelman achter Rome-Jayden Owusu-Oduro. 'De ervaring van Jeroen is één van de redenen om hem te halen', laat directeur voetbalzaken Max Huiberts weten via de clubkanalen.

'Maarten Martens heeft vorige week uitgesproken hoe de keeperssituatie is. Na het vertrek van Maty (Ryan, red.) krijgt Rome-Jayden de kans als eerste doelman. Daar hebben we veel vertrouwen. Het is prettig om Jeroen daarachter te hebben, een doelman die alles in zijn carrière al heeft meegemaakt. Op 33-jarige leeftijd is hij bovendien nog topfit en wil hij graag van waarde zijn in de rol zoals die besproken is.'

Ook Zoet is blij met de overstap. 'Ik ben goed ontvangen bij AZ. De trainer heb ik in een eerder stadium al gesproken en vandaag ben ik op het prachtige trainingscomplex geweest. Daar sprak ik alvast kort met Bruno (Martins Indi, red.) en Jordy (Clasie, red.) voordat zij moesten trainen, met wie ik nog samen heb gespeeld bij Oranje.'

Zoet kwam in vier jaar tot 49 optredens voor Spezia. 'Hoewel ik er sportief andere dingen van had verwacht, heb ik er toch veel voldoening uit gehaald. Mijn zoon is daar geboren. Dus dat zal altijd bijzonder blijven.' Eerder speelde Zoet 260 duels voor PSV, 10 voor FC Utrecht en 77 voor RKC Waalwijk.

Spelersprofiel

J. Zoet


Geboortedatum:
6 januari 1991
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Veendam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
88 kg
Huidige club:
AZ
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.