Zwitsers maken indruk met zege op Z-Korea

Zwitserland kan wel eens een gevaarlijke outsider zijn voor de titel. De degelijk opererende ploeg versloeg Zuid-Korea in Emmen met 2-1. Johan Vonlanthen maakte de winnende.

Zwitserland kwam de winst toe, zeker vanwege het sterke spel in de eerste helft. De ploeg van bondscoach Pierre-André Schuermann bleek zeer ingespeeld en controleerde de eerste 45 minuten, waarin het circa 65 procent balbezit had.

De Zwitsers maakten het verschil op het middenveld waar Reto Ziegler, Johan Djourou, Tranquillo Barnetta en Fabrizio Zambrella hun Koreaanse leeftijdsgenoten de baas waren.

Ziegler eiste de hoofdrol op. De speler die dit seizoen al enkele malen mocht opdraven bij Tottenham Hotspur, deed dat met twee gave assists. Eerst vond hij Goran Antic, die de bal controleerde en vanaf zeven meter binnenschoot. Vijf minuten later gleed Johan Vonlanthen van dichtbij een voorzet van Ziegler achter doelman Ki-Seok Cha.

Daarmee zorgde de PSV'er voor de terechte 2-1 voorsprong, die nog geen tien minuten na de openingstreffer van Zuid-Korea op het scorebord verscheen. De Koreanen, die net als de Zwitsers enthousiast aan het duel begonnen, waren ietwat tegen de verhouding op 1-0 gekomen dankzij een benutte rebound van Hyung-Min Shin.

De degelijke indruk die Zwitserland voor rust maakte, verdween naarmate het eindsignaal naderde. Sowieso was de partij in de tweede helft van een lager niveau, maar bovenal kropen de Zwitsers te veel voor het eigen doel, met enkele kansen voor Korea als gevolg. Aanvoerder Ji-Hoon Baek en invaller Jong-Jin Park waren het dichtst bij een treffer, maar een gelijkmaker bleef de Zwitsers bespaard. 2-1