Zwolle doet zichzelf tekort tegen RBC

FC Zwolle kreeg voor rust twee handen vol kansen, maar slaagde er tegen RBC Roosendaal toch niet in om de volle winst te behalen. De Brabanders kwamen na de pauze terug in de wedstrijd en stalen een punt: 1-1.

In een poging om toch maar vooral de rust binnen de club te bewaren, hadden de spelers van de thuisclub zichzelf de afgelopen week een spreekverbod opgelegd. Of het enige invloed had op het Zwolse spel zal altijd een vraagteken blijven, maar een feit is dat de ploeg van Peter Boeve het treffen met RBC Roosendaal ongekend fel begon.

Het leverde in een ongemeend aantrekkelijke openingsfase al meteen een handvol goede kansen op voor FC Zwolle. Pas de zesde werd door Arjan de Ridder na een klein half uur spelen verzilverd: 1-0.

FC Zwolle hield z'n overwicht tot aan de pauze vol, maar slaagde er niet in om vaker te scoren dan dat ene doelpunt. Dat kwam de ploeg na de rust, toen RBC Roosendaal een overwicht creëerde, duur te staan. Toch duurde het tot de 85ste minuut eer de ploeg van Robert Maaskant het zwaarbevochten punt veiligstelde. Geert den Ouden was middels een kopbal succesvol: 1-1.

RBC-trainer (en oud-FC Zwolle-speler) Maaskant vond dat gelijke spel terecht. 'Wij zijn inderdaad verschrikkelijk slecht begonnen, een paar van onze spelers gaven gewoonweg niet thuis. Maar op basis van de tweede helft was ons punt verdiend. Na de rust waren de rollen namelijk omgedraaid. Toen was het eenrichtingsverkeer de andere kant op.'