‘Waarom ik dit doe? Clubliefde.’ Er spoelt een golf van geluk over de Groningse klei vanwege de verrassende comeback van Arjen Robben.
De kerk van Bedum is een herkenningspunt op het Noord-Groningse platteland. Vernoemd naar Walfridus, die in de Middeleeuwen alhier grootse daden verrichtte. Hij legde een dijk aan, zodat de mensen droge voeten hielden. Hij kerstende Het Hoogeland en bouwde een brug over de Hunze, zodat zijn volgelingen kerkdiensten in Groningen konden bezoeken. Hij zorgde voor rechtspraak, welvaart en voorspelde zijn eigen dood.
Na zijn overlijden bleef Walfridus in het middelpunt van het plaatselijke leven staan. Bezoekers van zijn graf spraken over wonderbaarlijke genezingen. Getuigenissen dat de geest van Walfridus blinden kon laten zien en kreupelen kon laten lopen, maakten Bedum tot een bedevaartsoord voor mensen van heinde en verre. Nabij het graf van Walfridus verrees een kapelletje en later een turfstenen kerkje, dat uitgroeide tot het iconische bouwwerk dat anno 2020 nog altijd hoog boven Bedum en omgeving uittorent.
In de schaduw van die toren werd op 23 maart 1984 Arjen Robben geboren. Hij groeide op in een eengezinswoning aan de Madelief, een straat aan de rand van het ruim achtduizend inwoners tellende dorp. Aan het einde van die straat ligt een veldje met daarop een speeltuin, uitkijkend over weilanden. Het is het uitzicht van Robbens jeugd, op een grote leegte die slechts wordt onderbroken door dorpen als Lutjewolde en Wittewierum.