Abidal speelt eerste wedstrijd na jaar vol fysieke ellende

Éric Abidal heeft ruim een jaar na zijn laatste officiële optreden voor Barcelona weer voor het eerst op het veld gestaan tijdens een voetbalwedstrijd. De van een levertransplantatie herstelde verdediger speelde dinsdagmiddag mee met het B-elftal van de Catalanen.

Abidal speelt eerste wedstrijd na jaar vol fysieke ellende

Op La Másia, het opleidingscomplex van Barcelona, nam Abidal deel aan een oefenduel van Barcelona B met de Franse Ligue 2-club Istres. Omdat vrijwel alle spelers van het eerste elftal van Barça elders vertoeven voor interlands traint de 33-jarige Fransman ook de rest van de week met de beloftenploeg, die uitkomt in de Segunda División.

Het eerste officieuze optreden van Abidal komt drie maanden na het nieuws dat hij weer voor het eerst kon deelnemen aan de groepstraining van Barcelona. Een maand geleden kreeg hij van de medische staf al groen licht om weer wedstrijden te spelen. Op 26 februari 2012 kwam hij voor het laatst in actie tegen Atlético Madrid.

De vraag is nu wanneer Abidal weer zijn eerste officiële wedstrijd voor Barcelona gaat spelen. Sinds hij vorig jaar april wegviel vanwege de ingrijpende operatie aan zijn lever, namen de momenteel geblesseerde Adriano Correia en de afgelopen zomer van Valencia overgekomen Jordi Alba de honneurs waar op de linksbackpositie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen