Advocaat baalt: 'Dit is een andere Andrei Arsjavin'

Zenit Sint-Petersburg worstelt dit seizoen in de Russische competitie en international Andrei Arsjavin is een van de spelers die onder hun kunnen presteren. Ziet ook coach Dick Advocaat.

Advocaat baalt: 'Dit is een andere Andrei Arsjavin'

Na de 3-1 thuisnederlaag tegen hekkensluiter Shinnik Yaroslavl verdedigde Advocaat zijn aanvaller, nadat Russische journalisten de Haagse coach vroegen om een oordeel over het matige en 'onzichtbare' spel van Arsjavin.

'Andrei wacht altijd op een kans, waarmee hij een wedstrijd kan beslissen. Maar nu zit er een probleem ín hem. Hij speelt niet met zijn hart, ook al werkt hij heel erg hard en respecteer ik hem daarvoor', vertrouwde Advocaat de journalisten toe.

'Zijn hart en gedachten zijn niet in Sint-Petersburg. Wat betreft zijn kwaliteit is hij niet dezelfde Andrei als voorheen. Wat hem vooral bezig houdt is: Laat de club me gaan? Laat de club me niet gaan? Belt mijn zaakwaarnemer? Dat is allemaal niet best. Een speler moet zich vrij voelen.'

Volgens BBC Sports heeft Tottenham Hotspur een punt gezet achter pogingen Arsjavin te kopen. De Londense club zou aanhikken tegen de hoge vraagprijs van Zenit. Onlangs weigerde Arsjavin in te vallen uit protest tegen de absurde eisen die zijn club volgens hem zou stellen aan potentiële kopers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen