Ajax-opponent Besiktas gewaarschuwd: 'Toveren niet altijd konijn uit hoge hoed'

Reacties

Ajax neemt het donderdag in de Europa League op tegen Besiktas, een ploeg vol met oud-Eredivisionisten en sterspelers. Waar staat de ploeg en welke bekenden zien we donderdag terug?

Ajax-opponent Besiktas gewaarschuwd: 'Toveren niet altijd konijn uit hoge hoed'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
Do 26 sep.
21:00
Beşiktaş
Beşiktaş

Aan het roer van de Zwarte Adelaars staat Giovanni van Bronckhorst. Na het kampioenschap met Feyenoord, belandde hij via Guangzhou City en Rangers deze zomer bij de club uit Istanbul, waar hij is begonnen met vier overwinningen en een gelijkspel.

Zondag benutte Lazio-boegbeeld Ciro Immobile in blessuretijd een strafschop om ook tegen Eyüpspor de drie punten binnen te slepen: 2-1. Een ongeslagen start voor Gio, maar in de Turkse media klinken ook kritische geluiden.

'Deze wedstrijd hadden ze het meeste moeite tot nu toe dit seizoen', zag Hurriyet. Promovendus Eyüpspor, gecoacht door voormalig Atlético Madrid-spelmaker Arda Turan, verdiende complimenten volgens de krant. 'Zij hebben een goed team en hadden ook kunnen winnen.' Hij prijst twee spelers met een verleden in Nederland: Milot Rashica en Jonas Svensson.

'Zij waren levendiger dan hun ploeggenoten', oordeelde Hurriyet Voormalig Vitessenaar Rashica belandde in 2023 in Istanbul en kwam tot dusver in 49 duels tot 6 doelpunten. Ook tegen Eyüpspor was hij trefzeker. Voormalig AZ-back Svensson kwam in januari over van Adana Demirspor en was tot nu toe goed voor 23 duels, waarin hij eenmaal doel trof.

Konijn
Dat was dan ook een van de weinige positieven uit de wedstrijd voor Hurriyet. 'Van Bronckhorst en zijn spelers moeten hier lessen uit trekken.' Besiktas kan niet altijd teren op zijn individuele kwaliteiten. 'Er zijn dagen zoals zondag, waarop Rafa Silva of Immobile geen konijn uit de hoge hoed toveren. Van Bronckhorst moet dit meenemen als waarschuwing voor de grote wedstrijden die eraan komen.'

Van Bronckhorst blijft ondertussen kalm na de overwinning op Eyüpspor: 'Dit was pas hun eerste nederlaag. Dat zegt wel iets over hoe goed zij zijn. We moeten alleen beter onze kansen afmaken.' De Rotterdammer kijkt uit naar de wedstrijd tegen Ajax: 'Ik ben blij om weer thuis te zijn, in mijn land. Dat is altijd leuk. Ajax is een sterke ploeg, zeker thuis. We moeten daarheen gaan met het geloof dat we kunnen winnen. We willen winnen.'

Beşiktaş
Beşiktaş
2 - 1
Eyüpspor
Eyüpspor
Süper Lig

Stand Süper Lig 2024/2025

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Fenerbahçe
6
4
1
1
14-5
+9
13
3
Beşiktaş
5
4
1
0
11-4
+7
13
4
Samsunspor
6
4
0
2
7-3
+4
12
5
İstanbul Başakşehir
5
3
1
1
11-7
+4
10
6
Eyüpspor
6
2
3
1
9-6
+3
9
* Actueel tot en met 23 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Beşiktaş
Meer over Beşiktaş
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.