Ajax treft onder meer Turkse topclubs in groepsfase Europa League

Reacties

Ajax neemt het in de groepsfase van de Europa League op tegen Galatasaray en het Besiktas van Giovanni van Bronckhorst. Real Sociedad en Lazio zijn ook twee van de tegenstanders in de poulefase van het tweede toernooi van Europa.

Ajax treft onder meer Turkse topclubs in groepsfase Europa League

Slavia Praag, Maccabi Tel-Aviv, Qarabag en RFS zijn de andere tegenstanders voor Ajax. De vernieuwde groepsfase begint op woensdag 25 september en eindigt op donderdag 30 januari. Ajax zat vanwege het sterke coëfficiënt in Pot 1 bij de loting.

Voor Ajax is Real Sociedad-uit op papier de lastigste uitwedstrijd. Tegen zowel Lazio, Besiktas als Gatasaray spelen de Amsterdammers thuis. Bij Galatasaray staat ex-Ajacieden Hakim Ziyech en Davinson Sánchez onder contract, Dries Mertens en Halil Dervisoglu zijn andere oude bekenden uit de Eredivisie. Bij Besiktas staat Van Bronckhorst sinds deze zomer aan het roer.

Ajax kwalificeerde zich voor het hoofdtoernooi van de Europa League door in de play-offs te winnen van Jagiellonia Bialystok. De kampioen van Polen werd over twee wedstrijden met liefst 7-1 verslagen door de ploeg van Francesco Farioli.

FC Twente en AZ hebben ook duidelijkheid gekregen over hun tegenstanders in de Europa League. Bekijk de uitkomst voor FC Twente hier en die van AZ hier.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.