Mocht Ajax erin slagen om Panathinaikos uit te schakelen in de derde voorronde van de Europa League, dan neemt de ploeg van Francesco Farioli het in de play-offronde op tegen Jagiellonia Bialystok. De Polen zagen hun Champions League-droom dinsdagavond in rook opgaan.

FK Bodø/Glimt
4 - 1
Jagiellonia Bialystok

Jagiellonia stond in de derde voorronde van het miljardenbal tegenover FK Bodø/Glimt, dat de heenwedstrijd vorige week met 0-1 won. Jagiellonia poetste die achterstand weg dankzij een eigen doelpunt van Patrick Berg, maar kon weer opnieuw beginnen toen Sondre Fet met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied voor de gelijkmaker zorgde.

Bodø/Glimt was sterker dan Jagiellonia en beloonde zichzelf nog voor rust met de 2-1 van Isak Määttä. De Noor, die vorige maand van FC Groningen naar Bodø/Glimt ging, nam de bal goed mee in het vijandelijke strafschopgebied en bleef koel in de afronding. Opmerkelijk, overigens: Määttä speelde bij Groningen als linksback, maar is bij Bodø/Glimt rechtsbuiten.

Kort na rust maakte Fet de 3-1 en dat was de nekslag voor Jagiellonia, dat uiteindelijk met 4-1 verloor (laatste goal kwam van Kasper Høgh) en nu verdergaat in de kwalificatiecyclus voor de Europa League. Daarin treft het op donderdag 22 augustus en donderdag 29 augustus Ajax of Panathinaikos. Donderdag krijgt Jagiellonia duidelijkheid over wie de tegenstander zal worden.

Ajax, dat nog nooit eerder in een officiële wedstrijd tegenover Jagiellonia stond, verdedigt in de derde voorronde van de Europa League een 0-1 voorsprong tegen Panathinaikos. Steven Berghuis werd vorige week in Griekenland de matchwinner.