Alavés-trainer beklaagt zich over actie Endrick: 'Hij had rood moeten krijgen'

Reacties

Alavés-trainer Luis García Plaza snapt niet waarom Real Madrid-aanvaller Endrick dinsdagavond geen rode kaart heeft gekregen nadat hij een schoppende beweging maakte richting Santiago Mouriño. De Braziliaan kreeg geel voor zijn actie.

Alavés-trainer beklaagt zich over actie Endrick: 'Hij had rood moeten krijgen'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Alavés
Alavés

Endrick kwam zo'n twintig minuten voor tijd binnen de lijnen bij Real in het thuisduel met Alavés. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti stond op dat moment 3-0 voor, maar zag de bezoekers in de slotminuten nog terugkomen tot 3-2. Dat gebeurde net nadat Endrick een aanvaring had met Alavés-verdediger Mouriño.

De Uruguayaan zette een block bij Endrick, waarna de achttienjarige aanvaller een schoppende beweging maakte. Arbiter Alejandro Muñiz Ruiz gaf de Braziliaan een gele kaart, tot ontsteltenis van Alavés-coach Luis García.

'Endrick had van het veld gestuurd moeten worden', zei de trainer op de persconferentie na de wedstrijd. 'Het was een duidelijke rode kaart. Ik kan me echt niet voorstellen dat iemand deze actie geen rode kaart waard vindt. We hadden de laatste tien minuten tegen tien spelers van Real moeten spelen', aldus Luis García.

Protesten
Real-collega Ancelotti zag zijn spelers vier gele kaarten pakken. Onder anderen Vinícius Júnior ging in het boekje van scheidsrechter Ruiz. De Braziliaan kreeg geel voor commentaar op de leiding en is daarmee de meest bestrafte La Liga-speler vanwege protesten. Hij kreeg daarvoor dit seizoen al drie keer geel. In totaal ontving Real deze jaargang acht gele kaarten voor spelers die hun beklag deden bij de arbitrage.

'De regels zijn veranderd en daar moeten we rekening mee gaan houden', zei Ancelotti over de regel dat alleen een aanvoerder van een team nog in gesprek mag gaan met de arbitrage over een beslissing op het veld. 'We hebben al de nodige gele kaarten gekregen voor protesteren en die moeten we vermijden.'

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
6
0
0
22-5
+17
18
2
Real Madrid
7
5
2
0
16-5
+11
17
3
Athletic de Bilbao
7
4
1
2
11-7
+4
13
4
Atlético Madrid
6
3
3
0
10-3
+7
12
5
Real Mallorca
7
3
2
2
6-5
+1
11
* Actueel tot en met 25 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.