'Armste' CL-kwartfinalist zette ruim 350 miljoen euro om

Reacties

665 miljoen euro. Dat is de gemiddelde omzet die de Champions League-kwartfinalisten genereerden in het voorbije boekjaar. Alle acht clubs maken deel uit van de topvijftien in de meest recente Money League van Deloitte.

'Armste' CL-kwartfinalist zette ruim 350 miljoen euro om
© Pro Shots

De hoogst genoteerde club in dit geldklassement die schittert door afwezigheid in de kwartfinale is Manchester United, dat vorig seizoen 745,8 miljoen euro omzette en daarmee plaats vijf bezette. De ploeg van Erik ten Hag bleef steken in de groepsfase.

Atlético Madrid is in het elitegezelschap de club met de laagste revenuen, iets meer dan 364 miljoen euro, goed voor plek vijftien in de Money League. Bij elkaar opgeteld zetten de kwartfinalisten afgelopen jaar liefst 5,3 miljard euro om. Op basis van deze bedragen zou een kwartfinaleplaats van PSV een absolute sensatie zijn geweest, aangezien de Eindhovenaren 'slechts' 100,6 miljoen euro genereerden.

Met drie clubs is Spanje de hofleverancier bij de laatste acht. Engeland en Duitsland worden vertegenwoordigd door twee ploegen en Paris Saint-Germain verdedigt als enige de eer van Frankrijk.

Hoewel er vaak wordt geklaagd over de voorspelbaarheid van de Champions League zijn er slechts drie teams die zowel in 2023 als in 2024 de laatste acht bereikten: titelhouder Manchester City, Bayern München en Real Madrid. Na enkele mindere seizoenen behoort Barcelona weer tot de fine fleur van de Champions League: de laatste kwartfinaleplek dateerde uit 2020, toen met 2-8 werd verloren van Bayern München. Arsenal moest zelfs nog tien jaar langer dan Barcelona wachten op een rentree bij de laatste acht.

Kwartfinalisten en hun laatste kwartfinale:

Club Vorige kwartfinale
Real Madrid 2023
Manchester City 2023
Bayern München 2023
Atlético Madrid 2022
Borussia Dortmund 2021
Paris Saint-Germain 2021
Barcelona 2020
Arsenal 2010

De loting voor de kwartfinale is vrijdag vanaf 12.00 uur. Er wordt meteen doorgeloot voor de indeling van de halve eindstrijd. De wedstrijden in de kwartfinale zijn op 9 en 10 april (heenduels) en 16 en 17 april (returns).

VI's Tom Knipping zette uiteen hoeveel de superclubs omzetten:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.