Atlanta bevestigt opvallende recordtransfer voormalig Ajax-doelwit Almada

Reacties

Atlanta United heeft zaterdag bekendgemaakt dat de Argentijn Thiago Almada, vorig jaar nog in beeld bij Ajax, een recordtransfer in de MLS maakt naar het Braziliaanse Botafogo. De Amerikanen geven niet aan hoe hoog de transfersom is.

Atlanta bevestigt opvallende recordtransfer voormalig Ajax-doelwit Almada
© Pro Shots

De 23-jarige Almada verruilde in februari 2022 Veléz Sarsfield in Argentinië voor een avontuur in de MLS en is nu de duurste (verkochte) speler ooit in de Amerikaanse competitie. Volgens eerdere berichtgeving in de VS zou het gaan om een bedrag van rond de 25 miljoen euro.

De viervoudig international van Argentinië, niet opgeroepen voor de Copa América, maar wel opgenomen in de Argentijnse olympische selectie, maakt in eerste instantie de overstap naar Botafogo, maar zal over een half jaar naar Olympique Lyon verhuizen.

Zowel Botafogo als Olympique Lyon behoort tot Eagle Football Holdings van zakenman John Textor. De Amerikaan liet onlangs al weten dat het plan is om Almada in januari 2025 van Botafogo naar Lyon te laten gaan. Almada was in 83 officiële wedstrijden voor Atlanta goed voor 26 doelpunten en 24 assists. De middenvelder werd in 2022 wereldkampioen met Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.