Barça sluit deal van 120 miljoen euro: registratie spelers niet meer in het geding

Reacties

Barcelona heeft een creatieve oplossing gevonden om alle spelers in te schrijven voor La Liga. De Spaanse landskampioen kondigde vrijdag de gedeeltelijke verkoop van het platform Barça Vision aan en ging in zee met Mountain & Co. Wat betekent dat?

Barça sluit deal van 120 miljoen euro: registratie spelers niet meer in het geding
© Pro Shots

Net als vorig seizoen heeft Barcelona een handigheidje nodig om alle spelers tijdig te registreren voor La Liga. Twee investeringsfondsen boden uitkomst. Ter waarde van 120 miljoen euro hebben Libero en NIPA Capital 29,5 procent van de aandelen in Barça Vision overgenomen. Barça Vision is een platform dat inspeelt op nieuwe vormen van digitale business, zoals NFT's.

Tegelijkertijd onthulde Barcelona een overeenkomst met Mountain & Co, een beursgenoteerd bedrijf dat zich richt op digitale media en technologie. Mountain & Co vormt op zijn beurt de katalysator achter Barça Media, waarin naast Barça Vision ook alle audiovisuele activiteiten worden ondergebracht. Het plan is dat Barça Media content moet gaan maken en vermarkten aan streamingsdiensten zoals Disney+. Ook andere platforms, zoals Twitch en YouTube, moeten worden bediend.

Barcelona verwacht naar eigen zeggen dat Barça Media een belangrijke bron van inkomsten zal worden voor de club en spreekt van een ondernemingswaarde van ongeveer 910 miljoen euro.

Strategische stap
De deal met Mountain & Co moet ervoor zorgen dat Barcelona de Amerikaanse markt makkelijk kan bereiken en nieuwe deals kan sluiten. 'Dit is een strategische stap', vertelt voorzitter Joan Laporta. 'Die helpt ons te groeien in een tijd waarin de vraag naar digitale sportcontent toeneemt. De contentstrategie is een succes gebleken en biedt ons nieuwe manieren om wereldwijd in contact te komen met onze fans, naast het genereren van nieuwe inkomstenstromen.'

Het geld dat binnenstroomt, wordt aangewend om spelers te registreren voor een nieuw seizoen in La Liga. Naar verwachting is de volledige selectie op tijd ingeschreven voor de seizoensopener. Barcelona gaat zondag om 21.30 uur op bezoek bij Getafe. Een week later staat een thuiswedstrijd tegen Cádiz op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.