Barcelona heeft na twee jaar onder Laporta nog even hoge schuld

Reacties

Barcelona heeft de monsterschuld niet weten te reduceren de afgelopen twee jaar. De huidige president Joan Laporta kwam iets meer dan twee jaar geleden aan de macht bij Barcelona, maar op dit moment is de schuld even hoog als destijds.

Barcelona heeft na twee jaar onder Laporta nog even hoge schuld
© Pro Shots

Dat maakte vice-president van de economische zaken binnen de club Eduard Romeu bekend naar aanleiding van recente beweringen van Victor Font, voormalig presidentskandidaat bij Barcelona. Hij beweerde dat de club er onder leiding van Laporta alleen maar op achteruit is gegaan op financieel gebied en eiste dat hij meer transparantie zou geven.

Op een persconferentie ging Romeu in op deze uitlatingen en hij bevestigde dat de huidige schuld van Barcelona 1,35 miljard euro bedraagt, even hoog als op het moment dat Laporta instapte. Daarmee ontkrachtte hij weliswaar de beweringen van Font, maar bevestigde hij tegelijkertijd dat de Catalaanse club nog altijd in het nauw zit.

Volgens Romeu zijn de salariskosten de laatste jaren wel gedaald van 708 miljoen euro naar 528 miljoen euro. Daarnaast had Laporta een kostenpost van 389 miljoen euro aan achterstallige salarisbetalingen geërfd van voormalig president Josep Maria Bartomeu, waarvan nu nog slechts zeventig miljoen euro over is. Daarnaast heeft Barcelona echter ook de nodige investeringen gedaan, zoals in het stadion en het spelersmateriaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.