Barcelona zonder overtuiging door

Barcelona bereikte de tweede fase van de Champions League door een moeizame zege op Lokomotiv Moskou. Frank de Boer besliste de wedstrijd in Catalaans voordeel. Club Brugge hield de kansen levend door een zege op Galatasaray.

Overtuigend was de zege van Barcelona niet, maar de 1-0 winst op Lokomotiv Moskouleverde wel een ticket voor de volgende ronde op. Barça had alle moeite met de stugge Russen, die zeer compact de aanvallen van de thuisploeg opvingen en gokten op een counter. Een goede tactiek, want de thuisploeg bleek vooral ongevaarlijk tegen de witte muur van Russen, terwijl de bezoekers enkele malen zeer gevaarlijk uitbraken.

Coach Louis van Gaal mocht doelman Roberto Bonano (voor het eerst sinds weken in de basis) en verdediger Carles Puyol bedanken, want met enkele goede reddingen hielden zij Barcelona op gelijke hoogte met de Moskovieten. De meeste indruk maakte de rechtsback, die met zijn borst een inzet keerde van James Obiorah. Een andere verdediger haalde de drie punten binnen. Een kwartier voor tijd kopte Frank de Boer binnen uit een vrije trap van Juan Roman Riquelme.

Club Brugge pakte wél verdiend drie punten. Op eigen veld versloegen de Belgen Galatasaraymet 3-1. Met deze marge kwam de ploeg van coach Fatih Terim nog goed weg, want bij de thuisploeg had vooral Sandy Martens problemen met afwerken. De 29-jarige aanvaller kreeg voor rust drie enorme kansen, waarvan hij de eerste twee zeer onbesuisd verprutste. De derde knalde hij wel binnen. Nadat Peter Van Der Heyden een afgeslagen hoekschop opnieuw voor het Turkse doel had gebracht haalde Martens vanaf tien meter uit.

Galatasaray bracht Brugge toch nog in de problemen in het eerste kwartier na rust. Al snel maakte Fabio Pinto gelijk, alhoewel het doelpunt niet had mogen worden goedgekeurd vanwege buitenspel. Maar nadat de Braziliaanse aanvaller vlak na zijn gelijkmaker een grote kans verprutste, hervond Brugge zich. Via treffers van Gert Verheyen en Bengt Sæternes boekten de Belgen hun eerste zege.