Bayern dankzij wondergoal van Robben voorbij Dortmund

Bayern München heeft ook in het toernooi om de DFB Pokal laten zien oppermachtig te zijn. Dankzij Arjen Robben gaat de Beierse club ten koste van regerend bekerhouder Borussia Dortmund naar de halve finale. In eigen stadion werd 1-0.

Bayern dankzij wondergoal van Robben voorbij Dortmund

Bayern liet vanaf de eerste minuut zien niet voor niets zeventien punten voor te staan op Dortmund in de competitie. Na vier minuten viel de eerste grote kans voor Bayern te noteren: onder druk van aanvaller Mario Mandzukic kopte Felipe Santana (vervanger van de zieke Mats Hummels) de bal op zijn eigen doelman Roman Weidenfeller.

Daarna was het tijd voor Arjen Robben, die op de plek van de geschorste Franck Ribéry (linkerflank) speelde. De aanvaller, die onlangs nog liet weten meer speelminuten te willen, liet weer zien van grote waarde te zijn voor de Beierse club. Philipp Lahm deed er alles aan de bal bij de behendige linkspoot te krijgen, die de bal met links in de verre kruising draaide. Zijn schitterende treffer bleek de enige van het duel.

Het was niet de eerste keer dat Robben het vertrouwen van Jupp Heynckes terugbetaalde. Afgelopen zaterdag was Robben, toen nog de vervanger van Thomas Müller, goed voor twee assists en een goal in de klinkende competitiezege op Werder Bremen (6-1).

Ook in het vervolg van de wedstrijd liet Robben zien zijn gretigheid niet verloren te zijn. Het verschil tussen de twee hoogstgeklasseerde teams van de Bundesliga werd telkens meer duidelijk; Dortmund, dat de vorige editie van het bekertoernooi nog winnend afsloot, kon weinig gevaar stichten. De ingevallen Julian Schieber kreeg in blessuretijd nog een kopkans, maar zijn poging miste richting.

De halve finales van het bekertoernooi vinden plaats op dinsdag 16 en woensdag 17 april. Behalve Stuttgart en Bayern komen SC Freiburg en VfL Wolfsburg daarin uit.

Overige uitslagVfB Stuttgart – VfL Bochum 2-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen