'Bayern zet vijf namen op verlanglijstje, Xabi Alonso geldt als topkandidaat'

Reacties

De toenemende druk is Thomas Tuchel fataal geworden. De Duitser mag voorlopig blijven zitten, maar moet na dit seizoen vertrekken bij Bayern München. Ondertussen wordt gespeculeerd over de opvolging van Tuchel. Wie zijn de kanshebbers?

'Bayern zet vijf namen op verlanglijstje, Xabi Alonso geldt als topkandidaat'
© Pro Shots

Het loopt niet bij Bayern. Der Rekordmeister verloor zijn laatste drie duels op rij en dat zijn ze in München niet gewend. Tuchel kreeg deze week te horen dat zijn contract niet volgend jaar, maar komende zomer eindigt. De vijftigjarige oefenmeester liet zelf weten er in de afsluitende maanden nog het beste van te willen maken.

Ondertussen moet de directie kijken naar een opvolger. Kicker weet dat de zoektocht in volle gang is. De gedroomde kandidaat? Dat is Xabi Alonso. De Spaanse middenvelder droeg drie jaar het shirt van Bayern en is dit jaar hard op weg om Bayer Leverkusen de eerste landstitel in de clubhistorie te bezorgen. Het contact tussen Bayern en Alonso zou nog altijd warm zijn.

Tegelijkertijd hoopt ook een andere ex-werkgever van Alonso op zijn diensten. In Engeland gonst het van de geruchten dat Liverpool alles op alles zet om hem terug te halen naar Anfield. Op het lijstje van Bayern prijkt niet alleen de naam van Alonso. Ook Zinédine Zidane, Hansi Flick, Unai Emery en Sebastian Hoeness worden genoemd als potentiële opvolger van Tuchel.

Grote indruk
Een rentree van Flick lijkt onwaarschijnlijk. Als Bayern hem terug had gewild, hadden ze de werkloze trainer al kunnen benaderen. Emery maakt grote indruk bij Aston Villa en Hoeness, de zoon van clubicoon Dieter Hoeness, doet dat bij VfB Stuttgart. Die Schwaben bezetten verrassend de derde plaats in de Bundesliga met slechts vier punten minder dan Bayern.

De clubleiding vraagt zich echter af of de job in München niet te vroeg komt voor de 41-jarige trainer. Bayern heeft nog ruim vier maanden om zich te beraden over de nieuwe trainer. 

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
5
Borussia Dortmund
34
18
9
7
68-43
+25
63
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.