België stelt teleur en treft Frankrijk in achtste finale

Reacties

België heeft woensdag Groep E op het EK teleurstellend afgesloten. Door het gelijkspel tegen Oekraïne is Frankrijk de volgende tegenstander.

België stelt teleur en treft Frankrijk in achtste finale
Oekraïne
Oekraïne
0 - 0
België
België

De laatste groepswedstrijd was kenmerkend voor de poule van België: het was niet verheffend, zat dicht bij elkaar en bleef tot het einde spannend.

En opnieuw scoorde Romelu Lukaku niet, nadat in de vorige twee wedstrijden drie van zijn goals werden afgekeurd. Al in de zevende minuut kreeg de spits zijn kans op een geldig doelpunt, toen hij rechtmatig werd weggestoken door Kevin De Bruyne. Maar Lukaku raakte de bal te dunnetjes om de Oekraïnse doelman Anatolii Trubin te verschalken.

Aan de andere kant was de eerste grote mogelijkheid voor Roman Yaremchuk: de aanvaller die tegen Slowakije nog op Bergkampiaanse wijze scoorde, legde de bal (te scherp) breed – weg kans. Alles bleef mogelijk in Groep E: in minuut 83 haalde Koen Casteels een indraaiende corner van Roman Malinovsky van de lijn en in extra tijd miste Heorhii Sudakov nog van dichtbij. Ook invaller Johan Bakayoko (PSV) kon een doelpuntloos gelijkspel in de eerste ontmoeting ooit tussen Oekraïne en België niet voorkomen.

Doordat ook Slowakije en Roemenië in evenwicht bleven, gaat alleen Oekraïne niet door. Nummer twee België speelt maandag tegen de nummer twee van de poule waarin Oranje zat: Frankrijk. Groepswinnaar Roemenië speelt mogelijk tegen het Nederlands elftal, afhankelijk van de resultaten van de laatste poulewedstrijden (in Groep F) die om 21.00 uur beginnen. Nummer drie Slowakije speelt tegen Spanje of Engeland.

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer Oekraïne
Meer over Oekraïne
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.